laupäev, 8. märts 2008

9 uut vahendit ühe õhtuga

Pidevalt on juurde tulemas uusi Web2.0 tööriistu ja sellel kõigel silma peal hoida on suhteliselt raske. Otsustasin ühe õhtu sellele kulutada, et veebis veidi ringi surfata ja midagi põnevat leida. Ühe õhtuga muidugi vahendit lõpuni ära ei katseta, aga mingi pilt on võimalik siiski saada. Mida ma siis leidsin?

Eyespot http://eyespot.com/
Väga mõnus keskkond, mis võimaldab üles laadida pilte, videosid ja helisid ning neid siis kokku miksida. Kasutada võib nii enda kui teiste loodud materjale. Videosid on võimalik ka kärpida ja piltidele saab lisada igasuguseid efekte. Meelde tuli MovieMaker, aga kõik oli veel lihtsam. Lisaks on võimalik lõpptulemus koodi abil embedida (sisestada) erinevatesse keskkondadesse.

Vawkr http://vawkr.com/
Videovestlusruumi loomise võimalus, mida mul aga paraku ei õnnestunud täies mahus katsetada, sest veebikaamera keeldus töötamast. Toredaks tegi aga keskkonna see, et jällegi on võimalik valmis vestlusruumi embedida erinevatesse keskkondadesse.

Radionomy http://www.radionomy.com/en
Kui kõik toimiks nagu lubatakse, siis peaks saama teha endale isikliku raadiojaama, kuhu saab lisada ka enda loomingut. Registreerusin küll kasutajaks, aga meili, mis lubaks mul toimetama hakata, pole veel saabunud.

WebCanvas http://webcanvas.com/
Ühisjoonistusvahendeid on päris palju tekkinud. Siin on jälle üks, mis sisaldab päris palju vahendeid ja võimalust pilte üles laadida.

Fix My Movie http://www.fixmymovie.com/
Selle keskkonna uurimine võttis kõige rohkem aega, sest lisaks veel ühele videode jagamise keskkonnale oli võimalik ka parandada telefoni, fotoaparaadi või veebikaameraga tehtud filmi. Laadisin ühe fotokaga tehtud filmi üles ja peale väikest ootamist sain parandatud filmi alla laadida ja vahe oli tõesti märgatav.

Qollage http://qollage.com/
Lohista ja paiguta keskkondi on ka veebi aina juurde tulemas ja Qollage on just üks selliseid, mis võimaldab edukalt teha digitaalseid kollaaže. Kirjas on, et saab lisada fotosid, videosid, teksti, heli ja maakaarte. Katsetasin piltide, video ja tekstiga. Piltidega oli kõik korras, aga videod millegipärast ei avanenud ja teksti ei saanud lisada ä, ö, ü ja õ tähte. Kollaaže saab jagada saates meilile lingi.

Pic resize http://gui.picresize.com/picresize2/
Piltide töötlemiseks ei ole enam vajagi eraldi programmi arvutisse laadida. Pisitööd on võimalik ära teha ka veebis. See keskkond ei nõua isegi mitte registreerimist. Lisaks lihtsale redigeerimisele on võimalik lisada ka igasugu efekte. Pilti saab hiljem salvestada jpg, gif või png formaadis.

RedZee http://www.redzee.com/
Tõeline puhkus väsinud silmadele. Nimelt on tegemist visuaalse otsingumootoriga, mis otsingusõna peale ei too mitte lehekülgede linke välja vaid eelvaatepildid.

Draw Greetings http://www.drawgreetings.com/
Viimasena jäi silma kaardi joonistamise võimalus. Kõigepealt tuleb joonistada kaart, siis lisada sõnum ja lõpuks ära saata. Kindlasti on tulemus isikupärasem võrreldes tavapäraste e-kaartidega.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Sotsiaalse tarkvara vahendeid on tõesti väga palju. Veel rohkem on Web2.0 rakendusi. Järgneva viite alt leiab neid 1000 (http://www.web20searchengine.com/web20/web-2.0-list.htm), aga tundub, et kõik ei ole seal kirjas.