teisipäev, 18. märts 2008

European Schoolnet'i projektid

Üle Euroopa on toimumas väga palju huvitavaid ja põnevaid projekte, millele Interneti kaudu ligi pääseb. Silma jäid European Schoolnet'i omad.
European Schoolnet http://www.eun.org/portal/index.htm on 1997. aastal loodud mittetulundusühing, mis koondab enda alla 28 Euroopa riigi haridusministeeriumid ja mille eesmärgis on edendada õppetööd üle Euroopa. Väga palju propageeritakse koostööd ja uute tehnloogiate kasutuselevõttu. Pidevalt toimuvad erinevad projektid ja konkursid.

European Schoolnet'i erinevad projektid:

Sõpruskoolid Euroopas/eTwinning

http://www.etwinning.net/ pakub Euroopa koolidele võimalust teha Interneti kaudu koostööd. Selleks on loodud portaal, kus on suhtlemis- ja töövahendid ning kuhu on koondatud andmed koostööst huvitatud koolide kohta. Töö teeb kergeks ja meeldivaks see, et puudub igasugune bürokraatlik asjaajamine, sest mängus ei ole raha. ETwinning on Eestis väga populaarne ja õpetajatele toimub palju erinevaid üritusi. Lähemalt saab eTwinningu tegemistest lugeda http://www.htk.tlu.ee/etwinning/uldine ja http://www.sopruskoolid.blogspot.com/.


Xplora
http://www.xplora.org/ww/en/pub/xplora/ on orienteeritud loodusteadustele (science). Portaalist on võimalik lugeda inglise, prantsuse või saksa keeles uudiseid, saada juhiseid õpetamiseks või kasutada andmebaasi, et leida erinevaid õppematerjale. Tundub, et väga aktiivselt praegu tegevus ei käi.

Xperimania
http://www.xperimania.net/ww/en/pub/xperimania/homepage.htm toetub küsimisel põhinevale reaalainete õpetamise mudelile. Projekti eesmärgiks on aidata põhikooli- ja gümnaasiumiõpilastel (vanuses 10-20 aastat) ning nende õpetajatel mõista petrokeemiatoodete laia kasutuspinda.
7. aprillil 2008 lõppeb teaduseksperimentide võistlus, kus auhindadeks on meediaplayer ja reis Büsselisse. Rohkem infot saab:

Insight
http://insight.eun.org/ww/en/pub/insight/index.htm on portaal, mis uurib uusi tehnoloogiaid ja haridust.

My Europe
http://myeurope.eun.org/ww/en/pub/myeurope/home.htm projekt tegeleb Euroopa kodanikukasvatusega ning selle projektiga on ühinenud üle 8000 kooli üle Euroopa. Õpilased saavad kasutada erinevaid veebipõhiseid tegevusi, et paremini tundma õppida Euroopat. Kooli registreerimisel on võimalik leida endale ka koostööks partnerit.
Insafe
http://www.saferinternet.org/ww/en/pub/insafe/index.htm portaalis saab infot Internetiturvalisuse kohta.

50 years together in diversity
http://www.50years.eun.org/ww/en/pub/50years/homepage.htm oli võistlus, mis tänaseks on küll läbi, aga materjalidega tutvumine on siiski huvitav. Üks mäng on seal ka eesti keeles http://www.50years.eun.org/ww/en/pub/50years/ressources/games.htm

The Development Youth Prize
http://www.dyp2007.org/ww/en/pub/dyp2007/homepage.htm on 16-18aastaste õpilaste võistlus, mis võimaldab võitjatel sõita koos õpetajaga Aafrikasse. Võistlustöö koosneb lühikesest esseest (100 tähemärki) ja plakatist või multimeedia esitlusest, mille teema on kas kliimamuutused, vesi ja energia või säästlik turism. Võistlus lõppeb 31. märtsil 2008.

FuturEnergia
http://www.futurenergia.org/ww/en/pub/futurenergia2007/homepage.htm programm õpetab õpilasi paremini mõistma energia kasutamist. 27. aprill 2008 lõppevad kolm konkurssi koolidele "Looge FuturEnergia kangelane", "FuturEnergia kangelase seiklused" ja "Tahad kangelane olla?" Konkursi tingimustega saab tutvuda:
http://www.futurenergia.org/ww/et/pub/futurenergia2007/competitions.htm

Kevadpäev Euroopas 2008
http://www.springday2008.net/ww/en/pub/spring2008/homepage.htm on igaaastane sündmus, mis võimaldab koolidel kevadel tegeleda Euroopa teemadega. Toimuvad nii üleeuroopalised kui eestisised võistlused. Infot võistluste kohta saate kodulehelt.

Kommentaare ei ole: