neljapäev, 2. oktoober 2008

Veebipõhiste pilditöötlusprogrammide võrdlus

Internetist võib leida palju pilditöötlusprogramme, mis ei vaja isegi registreerumist ja võimaldavad teha päris palju. Kuidas aga välja valida, millist programmi kasutada. Korraldasin ühe katse, kus valisin välja 10 veebipõhist pilditöötlusprogrammi, mis ei vajanud registreerumist ja püsitatisin lähetülesande.

Lähteülesanne:

  • Pilti peab saama kärpida (1 punkt)
  • Tavaliselt on võimalik pilte pöörata 90 või 180 kraadi. Punkti saavad need programmid, mis võimaldavad pöörata näiteks 10 kraadi (1 punkt).
  • Pildi peale kirjutamine (1 punkt).
  • Pildile juurde joonistamine (1 punkt).
  • Kollaaži tegemine mitmest pildist (2 punkti).
  • Raami lisamine (1 punkt).
  • Erinevate efektide kasutamine (2 punkti).
  • Salvestamine erinevatesse formaatidess (2 punkti).

Katse tulemus:

1. Picnik 10 punkti http://www.picnik.com/
Tuntud tegija, mida olen vist kõige rohkem kasutanud. Kujundus on väga ilus. Üllatusena on juures ka võimalus teha kollaaži, mis on küll eraldi funktsioonina.










2. FotoFlexer 9 punkti http://fotoflexer.com/
Lihtne ja loogiline keskkond, kus on üllatavalt palju võimalusi. Fotot pöörata sai küll ainult 90 kraadi, kuid samas sai töötada kihtidega. Salvestamisel tekkis alguses probleeme. Tuli välja, et oli vaja lisada ka faililaiend (jpg). Salvestamine jpg, png.











3. Lunapic 9 punkti http://www.lunapic.com/
Väga palju võimalusi, aga natuke aeglane. Huvitavalt oli lähenetud kollaažile. Kollaaž oli üksteise järel vahelduvad fotod, mida sai salvestada filmina. Salvestamine jpg, gif, png, bmp, mpg, swf.













4. Phixr 7 punkti http://www.phixr.com/
Peaaegu kõik sai tehtud, aga erilist muljet ei jäänud. Pildile juurde joonistada ei saanud. Salvestamine jpg, png, pdf, gif ja ocr.


















5. DrPic 6 punkti http://www.drpic.com/
Veidi ebaloogiline ja vähe võimalusi pakkuv keskkond. Pöörata pilti sai ainult 90 kraadi, kollaaži teha ei saanud ja efekte oli vähe. Salvestamine jpg.












6. Pikifx 6 punkti http://www.pikifx.com/
Veidi kummaliselt käituv keskkond. Töötlemisel muudetakse pildi kvaliteet halvemaks, mis ei mõjuta hiljem salvestamisel pildi kvaliteeti. Liikudes erinevate võimaluste vahel, korjas programm osad lisatud asjad ära. Juurde joonistada, kollaaži teha ja pöörata vähem kui 90 kraadi ei saanud. Salvestamine jpeg, gif, tiff, bmp, png.
















7. Splashup 6 punkti http://www.splashup.com/
Tüütult keeruline. Ma ei suutnud lõpuni aru saada, kuidas toimub pööramine kraadides. Samas oli keskkonnal palju võimalusi. Salvestamine jpg, fxo, png.














8. FixPicture 5 punkti http://www.fixpicture.org/
Juurde kirjutada ja joonistada ei saanud. Üldse oli programmis vähe võimalusi. Salvestamine jpeg, png, bmp, gif, tiff ja pdf.
















9. Pixenate 5 punkti http://pixenate.com/
Lihtne ja humoorikas keskkond, mis jäi paraku hätta pööramisega kraadides, juurde joonistamisega, kollaaži ja raamiga. Salvestamine jpeg.

















10. Pixer.us 4 punkti http://www.pixer.us/
Minimalistliku kujunduse ja väheste võimalustega keskkond. Pöörata kraadides, kirjutada, joonistada, teha kollaaži ja raami ei saanud. Olid ainult mõned efektid. Salvestamine jpeg, gif, png, bmp.















Lisalugemist:
http://mashable.com/2007/06/23/photography-toolbox/
http://www.10000words.net/2008/07/21-free-online-photo-editing-tools.html
http://labnol.blogspot.com/2006/06/online-photo-editors-compared-gifworks.html

2 kommentaari:

Marko Puusaar ütles ...

Tore ülevaade sellistest teenustest. Picnic-u juurde võiks veel mainida, et Flickr-i piltide töötlemiseks kasutatakse samuti Picnic-u teenust.

Siret ütles ...

Lahe, et minu lemmik parima punktisumma kogus :)
Mis järgmiseks tuleb?