kolmapäev, 21. jaanuar 2009

Koomiksid õppetöös

Koomiksite tegemist ei peeta koolis just eriti tõsiseltvõetavaks ajaviiteks, aga ometi on õpetajaid, kes on avastanud nende võlu ja aeg-ajalt koomiksite abil oma õpilaste elu huvitavamaks ja värvikirevamaks teevad. Veebipõhiseid keskkondi koomiksite tegemiseks on päris mitmeid. Järgnevalt väike ülevaade 5 keskkonnast:

GoAnimate http://goanimate.com/
GoAnimate võimaldab teha peaaegu filmi. Ette on antud mõned taustad ja tegelased, kuid soovi korral võib ise neid juurde lisada. Lisaks piltidele on võimalik lisada ka heli.

GoAnimate.com: She sells seashells


Like it? Create your own at GoAnimate.com. It's free and fun!






Stripcreator http://www.stripcreator.com/
Väga palju võimalusi keskkond ei paku. Tegelased on värvikad ja meeldivad kindlasti teismelistele poistele. Tekstide lisamine ja toimetamine on lihtne.


PikiStrips http://www.comeeko.com/ps/home
PikiStrips võimaldab teha koomikseid enda loodud piltidest. Need tuleb lihtsalt arvutist üles laadida. Kasutusjuhend: http://www.koolielu.ee/pages.php/03330113?txtid=8089

a comic strip!

Comiqs http://comiqs.com/
Väga tore ja lihtne keskkond, kus saab teha oma piltidest koomikseid. Paraku ei ole ma seda keskkonda õpilastega kasutada saanud, sest pidevalt on probleeme registreerumisel ja sisselogimisel.


Kadriorg from ingridmaadvere on Comiqs

Toondoo http://www.toondoo.com
Toondoo on vast kõige tuntum ja rohkem võimalusi pakkuv keskkond. Kindlasti minu lemmik. Kasutusjuhend: http://www.koolielu.ee/pages.php/03330113?txtid=8088




Pixton http://pixton.com/ee
Täiesti juhuslikult avastatud keskkond, mis esimesel proovimisel päris huvitav ja mõnus tundus.

Kommentaare ei ole: