laupäev, 3. september 2011

gateways. Kunst ja võrgustunud kultuur

Seekord tahaks teid hoopis ärgitada näitusele minema. Nimelt on KUMUs kuni 25. septembrini üleval näitus "gateways. Kunst ja võrgustunud kultuur" http://www.ekm.ee/kumu.php?r_id=958&id=864&p_id=40, kus on esindatud 27 Euroopa kunstnikku. Iga IKT huviline leiab näituselt nii mõndagi põnevat ning päris palju saab ka oma kätega läbi katsuda.

Näitus algab Julius Poppi “bit.falliga”, kus lae alt langevad tilkadena sõnad, mis on pärit uudisteportaalidest. Sõnad on nähtavad ainult hetke ning päris tore on istuda ja neid sõnu lugeda. Vesi oma rahustava mõjuga annab asjadele uue tähenduse.
Või siis näiteks boredomresearchi taies „Tõeline tigupost”, kus teokarpidele on kleebitud külge kiibid, mille abil kirju saatjalt vastuvõtjale viiakse.

Üks huvitav projekt oli veel Timo Tootsi "Memopol II". Näitusekülastaja sai sisestada oma ID-kaardi ning seejärel hakati tema kohta infot kuvama, mis internetis saadaval on. Näidati tema tähtkuju, sissetulekut, mis sõidukeid ta juhib, kas ta on karistatud, tervislikku seisundit jne.Põnevat oli näitusel veelgi, aga oma silm on kuningas. Minge ja nautige!

(aitäh Siret Lahemaale piltide eest)

Kommentaare ei ole: